la 12. – ke 30.8. Wilho Sipilän Sali
1900-luvun pappilainteriööri
<Kulttuuritalo Vanha Yhteiskoulun yksi huone on sisustettu 1900-luvun alun pappilan salin interiööriksi.

Vuosina 1902-1917 Mynämäen Kirkkoherrana ja lääninrovastina, toimi Frans Wilho Sipilä. Tuona aikana he asuivat Mynämäen pappilassa.

Kulttuuritalo Vanha Yhteiskoulu
os. keskuskatu 19
23100 Mynämäki

Näyttely avoinna:
ma-to 12-19
pe 10-16
la 10-14
su suljettu

Vapaa pääsy

la 12. – ke 30.8. Pappila, Kirkko ja Maisema
Lauri Sipilä- Sulho Sipilä- Greta Hällfors-Sipilä
<Taidenäyttelyssä esillä Lauri Sipilän, Sulho Sipilä ja Greta Hällfors-Sipilän taideteoksia.

Paikkana Kulttuuritalo Vanha Yhteiskoulu ja Mynämen Kirjasto.

Näyttely avoinna:
ma-to 12-19
pe 10-16
la 10-14
su suljettu

Vapaa Pääsy

la 12.8. Wirmo-Seura Ry Laurin Markkinoilla
<Wirmo-Seura Ry:llä on Laurin markkinoiden aikaan torilla monipuolista ohjelmaa.

mm.

Maalaisten tori
Paikallisia yhdistyksiä

Lisäksi:
Wirmo-Seura Ry myy omia tuotteitaan:
mm. kotiseutufilmejä, kahvia ja pullaa ja suosittuja Mynämäki pipareita.

Kivimakasiinilla on esillä Vaku:n taiteilijoiden viime talven aikana tehtyjä maalauksia.

Varaa oma myyntipaikkasi:
050 0594659/ Pekka Laaksonen

Lastenkirppiksestä vastaa:
050 5660677/ Marja Virpi

su 13.8. 10:00 Kotiseutukirkko ja kirkkokahvit
<Aloitamme jumalanpalveluksella Mynämäen kirkossa klo:10:00.
Jumalanpalveluksen jälkeen siirrymme Kulttuuritalo Vanhaan Yhteiskouluun, jossa Wilho Sipilän salin esittely ja kirkkokahvit.

Tervetuloa!

Toiminta

Sääntöjensä mukaisesti Wirmo-Seura toimii Mynämäen kotiseutuyhdistyksenä. Seura on valtakunnallisen Suomen Kotiseutuliiton jäsen.

Keskeisessä roolissa seuran toiminnassa on perinnetiedon kerääminen ja tallettaminen. Yleensä kuukauden alussa järjestettävästä perinneillasta ja sen aiheesta tiedotetaan etusivulla ja Vakka-Suomen Sanomissa. Perinneilta järjestetään pääsääntöisesti seuran Vanhan yhteiskoulun luokkahuoneeseen talkoilla kunnostamassa toimistossa.

Seura myös harjoittaa tähän liittyvää julkaisutoimintaa. Merkittävin julkaisu on vuosittain joulumarkkinoille ilmestyvä Wirmolainen. Se ilmestyy 600 kpl painoksena ja jaetaan jäsenetuna. Vanhoista yritysten ja järjestöjen tuottamista kaitafilmeistä on tuotettu myyntiin kotiseutuaiheisia dvd-elokuvia.

Mynämäen kunnan vanha viljamakasiini on seuran omistuksessa. Seura korjasi hankerahoituksella sisätiloistaan palaneen makasiinin ja uusi sen vuotavan katon. Nykyisin makasiinissa järjestetään elokuun alun Laurin markkinoiden yhteydessä näyttely ja ulkomynämäkeläisten tapaaminen sekä joulukuun alussa pienimuotoiset markkinat. Tila on vuokrattavissa myös muille näyttelyille ja tapahtumille.

Voimassa oleva toimintasuunnitelma ja edellisten vuosien toimintakertomukset ovat oheisessa valikossa. Seura tekee yhteistyötä Mietoisten kotiseutuyhdistyksen kanssa. Myös naapurikunnissa toimiviin kotiseutuyhdistyksiin pidetään yhteyttä.

Seuran toimintaan kuuluvat perinnekäsityöpiiri, keskustelukerho Wirmo-svenskaklubben ja puhallinorkesteri Wirmon Puhallinkisällit.

Seuran panos Mynämäen Kotiseutuarkiston järjestämisessä ja kartuttamisessa on ollut merkittävä. Seuran ja kirjaston yhteistyöllä on kirjastossa mahdollista muuntaa vanhaa kuvamateriaalia (myös yksityistä) digitaalisen tallennuksen mahdollistavaan muotoon. Kirjastossa on mahdollista muuntaa VHS-videot DVD:lle ja skannata filmit, diat ja paperikuvat sekä A3-kokoisetkin asiakirjat. Äänikasetit, kelanauhat ja äänilevyt on myös mahdollista muuttaa nykyformaattiin.  Lisäksi seuran toimistossa on mahdollisuus siirtää kaitafilmit DVD:lle.

Seura on toteuttanut neljä Leader-rahoitteista hanketta, joihin rahoitus on tullut Maaseudun Kehittämisyhdistys Ravakalta. Parhaillaan on menossa Teollinen perinne maaseudulla -hanke, jossa kerätään Mynämäessä toimineiden teollisuuslaitosten (JUKO, Silo, Kaunotar ja Mynämäen Maanrakennus) historiaa ja muistitietoa.