la 2.12. 10:00 – 14:00 Wanhan Ajan Joulumarkkinat
<Wanhan ajan joulumarkkinat kivimakasiinilla.
Paikalla käsityöläisiä ja leipureita.

Paikkamaksu 10€.

Yhteydenotot:
Pekka Laaksonen

ti 5.12. Itsenäisyyspäivän aatto
<Itsenäisyyspäivän aatto *

Itsenäisyyspäivän aattona kirjasto on avoinna klo 10 – 16 ja kirjaston
salissa soitetaan suomalaisten säveltäjien musiikkia tasatunnein klo 11 –
14 välisenä aikana. Kirjaston tiloissa on mahdollisuus tutustua Elämää
Mynämäessä sata vuotta sitten ja Satavuotias Suomi lasten silmin
–näyttelyihin sekä äänestää Mynämäen luonto ja kulttuurimaisema
–valokuvakilpailun voittajaa! Kirjasto lahjoittaa halukkaille kirjaston
käytöstä poistettuja kirjoja.

Itsenäisyyspäivän aattona Vanhan Yhteiskoululla esiintyy Alli-runoryhmä klo
17 ja kahvitus Wirmo-Seuran toimistossa klo 17.30 alkaen. Vilho Sipilän
sali on avoinna yleisölle klo 17 - 18. Mynämäen Pyhän Laurin kirkon kellot
soivat, liput nostetaan salkoon ja Vanhan Yhteiskoulun julkisivu
juhlavalaistaan klo 18.

Myyntituotteet

Tuotteita voi ostaa seuran toimistolta ja tarvittaessa myös postitamme tilauksia kauempana asuville. Ota yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse: toimisto[AT]wirmo-seura.fi. Myyntituotteiden tuotto menee kotiseututyön hyväksi.

Wirmolainen-kotiseutujulkaisu

Wirmolainen n:o 13 (2014) on myynnissä Mynämäen kirjastossa ja toimistolla (Vanha yhteiskoulu). Hinta 6 eur. Kysy myös vanhempia numeroita.

Lisää Wirmolainen-sivulta.

Wirmo-koru

Wirmo-korun esite PDF-muodossa (4,5 MB).

Pieni pronssikoru riipuksena 25 €, korvakorut 37 €. Iso pronssikoru riipuksena tai rossina 37 €.

Kotiseutuelokuvat

Kotiseutuelokuva n:o 1  Mynämäen Säästöpankin vuonna 1959 tuottama elokuva Mynämäestä DVD-levyllä. Selostus Juhani Heino ja Matti Alistalo. Hinta 15 €.
Kotiseutuelokuva n:o 2

Wirmo-Seura on digitoinut Mietoisten Osuuskassan 1960-luvun puolivälissä tuottaman elokuvan Kotiseutumme Mietoinen. Elokuvan kesto on n. 21 min. Pertti Vuolan selostus. Hinta 15 €.

Kotiseutuelokuva n:o 3

Wirmo-Seura on digitoinut Hugo Ketolan kaitaifilmeistä Vakka ´67 elokuvan. Vakka ´67 maatalous- ja rakennusnäyttely järjestettiin Mynämäessä 15.-18.6.1967. Selostus: Tauno Äijälä. Filmin kesto n. 12 min. Hinta 15 €.
Kotiseutuelokuva n:o 4
Heimo Hujun kaitafilmeistä koostettu kotiseutuelokuvan Apaja 50 vuotta (vuonna 1967). Aineiston ovat digitoineet Kari Ahtiainen ja Valto Martelius. Selostus Matti Krappala 2013. Hinta 15 €.
Kotiseutuelokuva n:o 5
Heimo Hujun kaitafilmeistä digitoitu kotiseutuelokuva Apaja II.  Aineiston ovat digitoineet Kari Ahtiainen ja Valto Martelius. Selostus Juhani Heino 2014. Hinta 15 €.
Kotiseutuelokuva n:o 6

Wirmo-Seura on digitoinut Hugo Ketolan kaitaifilmeistä Jokisivulaiset-elokuvan. 1900-luvun alun elämästä kertovaa Jokisivulaiset- kuvaelmaa esitettiin 1970-luvulla. Mynämäen Jokisivun Nuorisoseura voitti sillä vuonna 1974 Farman Pitäjien parhaat -kilpailun. Filmin kesto on 60 min. Hinta 20 €.
Urheiluautoilua
Mynämäessä
Urheiluautoilua MynämäessäPentti Siutlan kaitafilmeistä koostettu DVD. Kesto n. 30 min. Selostus (jälkiäänitys) Juhani Heino. Munaränniä ja mikroautoilua!

Viimeinen ässä -kirja

HUOMAA: Wirmo-Seuran myynnissä Seppo Porvalin kirjoittama kirja Viimeinen ässä, joka kertoo Lasse Hattisen tarinan. Hinta 30 €.

Lars ”Lasse” Hattinen oli suoranainen huimapää lentäjänä, minkä vuoksi hänestä odotettiin todellista hävittäjä-ässää. Ässä hänestä tulikin, mutta aika oli loppua kesken, kun jatkosodan loppuvaiheissa vuonna 1944 Hattinen ammuttiin alas palavassa koneessa. Hän oli kuitenkin ehtinyt samassa ilmataistelusssa pudottaa kaksi viholliskonetta, jolloin viiden ilmavoiton raja ylittyi.