Ruohanttee

Kohteesta WirmoWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Nimen norm. asu Ruohanttee
Nimen murreasu ruahantte(e) : ruahanttel
Kunta Karjala
Kylä, Kulmakunta, Talo Karppinen
Karttapaikannus 1,2 32-33: 53-55
Paikan laji Kulmakunta
Kommenttiosa Kulmakunta Karppisten yksinäisessä, tavallisesti mukaan luetaan myös Karjalan Kaarleisten ja Tammiston alueet pohjoispuolelta. Ruohanttee ollut Karppisten niittua, jossa laiunnettu lehmiä ja jonne päässyt vain huonoa polkua pitkin. Ruohantteella ollut paljon pieniä latomaita, joilla kaikilla ollut nimensä. Karppisten pappa (isäntänä 1870-luvulta 1920-luvulle) piti Ruohantteella aina heinähuutokauppoja, ja heinät myytiin ladoittain, joten nimet käytössä vielä 1900-luvun alussa. Karppisten yksinäisen pohjoisin lohko, nimi on saattanut tarkoittaa huonosti kasvanutta luonnonheinämaata. Alkumuodoksi ajateltu ruahanne, ei tunneta käytöstä kuitenkaan. Esim. postiosoitteessa nimen taivutuksessa muunpaikkakuntalaisilla jatkuvasti hankaluuksia. Esim. Ruohanteen metsätie pro Ruohanttee... Vrt Ravean Kahnattee ja Salavaisten Poronttee.
Rinnakkaisnimet
Asiakirjanimet
Verrattavat nimet Kaarleinen, Tammisto, Kahnattee, Poronttee
Keruukunta KARJALA
Kerääjä ja keruuvuosi Anneli Pajunen 1975

Nimilippukenttien selite


Kulmakunta Karppisten yksinäisessä, tavallisesti mukaan luetaan myös Karjalan Kaarleisten ja Tammiston alueet pohjoispuolelta.

Ruohanttee on ollut Karppisten niittua, jossa laiunnettu lehmiä ja jonne päässyt vain huonoa polkua pitkin. Ruohantteella ollut paljon pieniä latomaita, joilla kaikilla ollut nimensä. Karppisten pappa (isäntänä 1870-luvulta 1920-luvulle) piti Ruohantteella aina heinähuutokauppoja, ja heinät myytiin ladoittain, joten nimet käytössä vielä 1900-luvun alussa.

Ruohanttee on Karppisten yksinäisen pohjoisin lohko, nimi on saattanut tarkoittaa huonosti kasvanutta luonnonheinämaata. Alkumuodoksi ajateltu ruahanne, ei tunneta käytöstä kuitenkaan. Esim. postiosoitteessa nimen taivutuksessa muunpaikkakuntalaisilla jatkuvasti hankaluuksia. Esim. Ruohanteen metsätie pro Ruohantteen... Vrt Ravean Kahnattee ja Salavaisten Poronttee.

Sijainti

Kuvatiedosto: snkortti_Karjala1369.gif
Kuvatiedosto: snkortti_Karjala1370.gif
Kuvatiedosto: snkortti_Karjala1371.gif