Nimilippukentät

Kohteesta WirmoWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen Keruuohjeet 8.1.2009:n mukaan

NI Nimen normaalistettu asu
MU Nimen murreasu : taivutusmuoto
KU Kunta (eli sen kunnan nimi, jossa paikka keruuhetkellä sijaitsee. Jos alue on ennen kuulunut toiseen kuntaan, merkitään perään suluissa entisen kunnan nimi, esim.: Valkeakoski (ent. Tyrväntö)
KY Kylä (virallinen kylännimi), Kulmakunta, Talo
KA Karttapaikannus (muodossa 123456: 60/75 2)
LA Paikan laji (mielellään yhdellä sanalla yleiskieltä käyttäen)
KO Kommenttiosa, jossa lajia voi tarkentaa murteellisemmillakin sanoilla, sijainti kuvataan vielä lyhyesti sanallisesti ja tähän kirjoitetaan sitten ne nimeä tai paikkaa koskevat tiedot, jotka on haastatellulta kuullut. Tiedonantajan nimikirjaimet ja syntymävuoden (NN 1935) tai muun tunnistetiedon voi merkitä sulkeisiin tiedon perään - ei mielellään koko nimeä.
RI Rinnakkaisnimi tai -nimet
AS Asiakirjanimet (Nimi, vuosiluku, lähdetieto)
VE Verrattavat nimet (esim. Pikkusaari-lipussa: Vrt. Isosaari)
KEKU Keruukunta (Tähän isoilla kirjaimilla sen kunnan nimi, jonka kokoelmaan keruu yhdistetään.)
KE Kerääjä ja keruuvuosi (Etunimi Sukunimi 2009)

KU-kentän lisähuomio

Erottelu: Karjala, Mietoinen, Kanta-Mynämäki tarkentamaan alueita ennen Karjalan kunnan liittymistä Mynämäkeen ja Mietoisten ja Mynämäen kuntien yhtymistä.

KA-kentän lisähuomio

Geodeettinen paikannus (karttasignumi). Käytetään peruskartan lehtijakoa: karttalehden numero, punaisella painetun suorakulmaisen yhteinäiskoordinaatiston y- ja x-akselin numero (myös ruuduittainen paikannusnumero merkitään), esim. 412208: 05/41 2. Vanhemmissa kokoelmissa on käytetty myös mustalla painettua peruskoordinaatistoa. Lähde: Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen paikannimitietokannan kirjoittaminen 30.9.1993 Raija Miikkulainen http://www.kotus.fi/files/717/kirjoittaminen.pdf, s.11

LA-kentän lisähuomio

Esim. tila, metsä, suo, niemi, pelto tai mäki.