Etusivu

Kohteesta WirmoWiki
Versio hetkellä 4. maaliskuuta 2018 kello 19.11 – tehnyt Nedergard (keskustelu | muokkaukset) (päivitys 999 korttia jäljellä)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Tervetuloa WirmoWikiin.


WirmoWiki on Wirmo-Seuran ylläpitämä Karjala Tl:n, Mietoisten ja Mynämäen paikannimi-wiki.

WirmoWikissä on tällä hetkellä 9 557 sivua.

 

WirmoWiki

WirmoWikin tämänhetkinen sisältö koostuu nykyisen Mynämäen kunnan alueen (eli entiset Karjalan, Mietoisten ja Mynämäen kunnat) paikannimitiedoista, jotka on skannattu Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen (KOTUS) nimiarkiston nimikorteista. Nimikortteja oli alunperin 7 924, joista jokaiselle luotiin oma WirmoWiki-sivu. KOTUS omistaa kuvien tekijänoikeudet eikä niitä voi siksi vapaasti julkaista WirmoWikissä.

Nimikorttien puhtaaksikirjoitus on meneillään ja 4.3.2018 nimikorteista on kirjoitettu puhtaaksi n. 87 % eli 6 925 nimikorttia. Kaikki kirjaimilla A-O ja Ä alkavat nimikortit sekä kunnanosien ja kylien nimikortit on jo kirjoitettu puhtaaksi. Lisäksi kaikki nimikortit on siirretty oikeille nimilleen, joten sanahaku voi antaa tulokseksi puhtaaksikirjoittamattoman sivun. Numerotiedoista kiinnostuneet löytävät tarkemmat tiedot tilastosivulta.

WirmoWikin selaaminen

Tavallisen hakusanahaun lisäksi voit selata WirmoWikiä luokkien kautta tai käyttää semanttista hakua. Sivujen selaaminen kertoo tarkemmin eri hakumahdollisuuksista.

Voit aloittaa luokkien selaamisen kunnanosista ja niiden kylistä:

tai voit aloittaa paikkojen selailun paikan luonteen mukaan. Paikannimi-sivu kertoo tarkemmin WirmoWikissä käytetystä luokittelusta.

Semanttisen haun avulla voit tarkentaa hakua. Voit vaikka hakea kaikki jossain kylässä, kulmakunnassa tai kunnanosassa sijaitsevat pellot, talot jne. Muistathan kuitenkin, että semanttinen haku koskee vain puhtaaksikirjoitettuja paikannimiä.

 

WirmoWikin muokkaaminen

Voit osallistua WirmoWikin muokkaamiseen monella tavalla.

Nimikorttien suuren määrän takia niiden puhtaaksikirjoitus vie runsaasti aikaa. Nimikorttien puhtaaksikirjoittamisesta kerrotaan tarkemmin sivulla Nimikorttitietojen syöttö.

Voit myös auttaa kirjoittamaan puhtaaksikirjoitettujen tietojen avulla (lyhyen) tietosanakirja-artikkelin paikasta. Vaheketo on yksi esimerkki tällaisesta sivusta.

Käytännössä kaikilla kohteilla on karttapaikannus. Käytetyt paikannustavat vaihtelevat kuitenkin suuresti ja tuntemattoman on hankalaa tai jopa mahdotonta löytää paikkaa kartalta. Voit auttaa lisäämällä sivulle linkin Kansalaisen karttapaikkaan ([1]) tai Google Maps -kartan. Voit myös lisätä Google Street View -näkymän, jos sellainen löytyy. Vaheketo-sivultä löydät esimerkin kummastakin.

Joidenkin paikkojen perustiedot ovat puutteellisia. Voit auttaa näiden puutteellisten tietojen täydentämisessä.

Jos haluat auttaa WirmoWikin muokkaamisessa, pyydä käyttäjätunnus lähettämällä sähköposti ylläpidolle osoitteeseen tekninen@wirmo-seura.fi ja kerro mitä haluat seuraavien olevan:

  1. käyttäjätunnus
  2. sähköpostiosoite (Vapaaehtoinen, mutta tarvitaan uuden salasanan pyytämiseen, jos unohdat salasanasi)
  3. oikea nimi (Vapaaehtoinen. Nimesi näytetään käyttäjätunnuksesi sijasta sivun tekijäluettelossa.)

Rahoittajat

Seuraavat tahot ovat tukeneet WirmoWikin toimintaa:
Logokimara3.png