Ero sivun ”Alho (peltoalue)” versioiden välillä

Kohteesta WirmoWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Rivi 1: Rivi 1:
[[Luokka:Karjala]]
 
[[Luokka:Nimikortit (kirjaamattomat)]]
 
 
{{Nimikorttikuva
 
{{Nimikorttikuva
|tiedostonimi=snkortti_Karjala22.gif}}
+
|tiedostonimi=snkortti_Karjala22.gif
 +
}}
 
{{Nimilippu
 
{{Nimilippu
 +
|NI=Alho
 +
|MU=alho
 +
|KU=Karjala
 +
|KY=Vehmalainen
 +
|KA=2,3 33-34: 49
 +
|LA=Peltoalue
 +
|KO=Suuri peltoalue, joka Markulan, Peren, Jakin, Heiskan, Laurilan ja Kouhilan kantatalojen maata, alue alkaa Lukkarojasta ja päättyy Isoniittuun. Yli-Kouhilan ''ahoniit'' (2 34: 49 9) Alhonojan reunamilla oleva alue, joka pehmeämpää maata, ''alhompello'' ojasta ylempänä, kovempaa maata. Niittu, nyk. peltoa: alhoniitumpelt''. Alhosta kantataloja lähellä oleva pohjoisosa myös eri talojen Kotopeltoja, aina ei näitä edes lueta Alhoon. Jakin Alho myös Kaupantausta. Alhoon kuuluvat myös Markulan Sillantahto ja Peren Sahapelto. ''alho ojà'' (2,4 37-33: 51-49), luonnonoja, alkaa Haankylän pohjoispuolelta, laskee Haankylän halki (nimi ei Haankylän pelloissa, vrt. Alhonmaa) ja edelleen Vehmalaisten halki, jossa oja ympäröi Alhon pellot ja niitut. Alempanan Nuokolanoja. Härkkämäen länsipuolella ''alhomäkì'', jonka yli menee tie Mynämäkeen.
 +
|VE=Alhonmaa
 +
|KEKU=KARJALA
 +
|KE=Anneli Pajunen 1975
 
}}
 
}}
 +
==Kommenttiosa==
 +
Suuri peltoalue, joka Markulan, Peren, Jakin, Heiskan, Laurilan ja Kouhilan kantatalojen maata, alue alkaa Lukkarojasta ja päättyy Isoniittuun. Yli-Kouhilan ''ahoniit'' (2 34: 49 9) Alhonojan reunamilla oleva alue, joka pehmeämpää maata, ''alhompello'' ojasta ylempänä, kovempaa maata. Niittu, nyk. peltoa: alhoniitumpelt''. Alhosta kantataloja lähellä oleva pohjoisosa myös eri talojen Kotopeltoja, aina ei näitä edes lueta Alhoon. Jakin Alho myös Kaupantausta. Alhoon kuuluvat myös Markulan Sillantahto ja Peren Sahapelto. ''alho ojà'' (2,4 37-33: 51-49), luonnonoja, alkaa Haankylän pohjoispuolelta, laskee Haankylän halki (nimi ei Haankylän pelloissa, vrt. Alhonmaa) ja edelleen Vehmalaisten halki, jossa oja ympäröi Alhon pellot ja niitut. Alempanan Nuokolanoja. Härkkämäen länsipuolella ''alhomäkì'', jonka yli menee tie Mynämäkeen.
 +
 +
[[Luokka:Karjala]]
 +
[[Luokka:Vehmalainen]]
 +
[[Luokka:Pellot]]
 +
 
{{Nimikorttikuva
 
{{Nimikorttikuva
 
|tiedostonimi=snkortti_Karjala23.gif}}
 
|tiedostonimi=snkortti_Karjala23.gif}}
 
{{Nimikorttikuva
 
{{Nimikorttikuva
 
|tiedostonimi=snkortti_Karjala24.gif}}
 
|tiedostonimi=snkortti_Karjala24.gif}}

Versio 12. syyskuuta 2010 kello 13.56

Kuvatiedosto: snkortti_Karjala22.gif


Nimen norm. asu Alho
Nimen murreasu alho
Kunta Karjala
Kylä, Kulmakunta, Talo Vehmalainen
Karttapaikannus 2,3 33-34: 49
Paikan laji Peltoalue
Kommenttiosa Suuri peltoalue, joka Markulan, Peren, Jakin, Heiskan, Laurilan ja Kouhilan kantatalojen maata, alue alkaa Lukkarojasta ja päättyy Isoniittuun. Yli-Kouhilan ahoniit (2 34: 49 9) Alhonojan reunamilla oleva alue, joka pehmeämpää maata, alhompello ojasta ylempänä, kovempaa maata. Niittu, nyk. peltoa: alhoniitumpelt. Alhosta kantataloja lähellä oleva pohjoisosa myös eri talojen Kotopeltoja, aina ei näitä edes lueta Alhoon. Jakin Alho myös Kaupantausta. Alhoon kuuluvat myös Markulan Sillantahto ja Peren Sahapelto. alho ojà (2,4 37-33: 51-49), luonnonoja, alkaa Haankylän pohjoispuolelta, laskee Haankylän halki (nimi ei Haankylän pelloissa, vrt. Alhonmaa) ja edelleen Vehmalaisten halki, jossa oja ympäröi Alhon pellot ja niitut. Alempanan Nuokolanoja. Härkkämäen länsipuolella alhomäkì, jonka yli menee tie Mynämäkeen.
Rinnakkaisnimet
Asiakirjanimet
Verrattavat nimet Alhonmaa
Keruukunta KARJALA
Kerääjä ja keruuvuosi Anneli Pajunen 1975

Nimilippukenttien selite


Kommenttiosa

Suuri peltoalue, joka Markulan, Peren, Jakin, Heiskan, Laurilan ja Kouhilan kantatalojen maata, alue alkaa Lukkarojasta ja päättyy Isoniittuun. Yli-Kouhilan ahoniit (2 34: 49 9) Alhonojan reunamilla oleva alue, joka pehmeämpää maata, alhompello ojasta ylempänä, kovempaa maata. Niittu, nyk. peltoa: alhoniitumpelt. Alhosta kantataloja lähellä oleva pohjoisosa myös eri talojen Kotopeltoja, aina ei näitä edes lueta Alhoon. Jakin Alho myös Kaupantausta. Alhoon kuuluvat myös Markulan Sillantahto ja Peren Sahapelto. alho ojà (2,4 37-33: 51-49), luonnonoja, alkaa Haankylän pohjoispuolelta, laskee Haankylän halki (nimi ei Haankylän pelloissa, vrt. Alhonmaa) ja edelleen Vehmalaisten halki, jossa oja ympäröi Alhon pellot ja niitut. Alempanan Nuokolanoja. Härkkämäen länsipuolella alhomäkì, jonka yli menee tie Mynämäkeen.

Kuvatiedosto: snkortti_Karjala23.gif
Kuvatiedosto: snkortti_Karjala24.gif