Maittila

Kohteesta WirmoWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Nimikortit

Nimen norm. asu Maittila
Nimen murreasu maittla : maittlas ~ maittila : maittilas
Kunta Mynämäki
Kylä, Kulmakunta, Talo Valtola, Maittila
Karttapaikannus 104405: 25/39 / 104405: 53/29
Paikan laji Kantatalo
Kommenttiosa Yksi Valtolan kylän kantataloista, sijaitsee aivan Mynäjoen rannalla. Ollut suvun perintötilana 1700-luvun loppupuolelta alkaen. Maittilaan on kuulunut yksi torppa, itsenäistynyt Lehtilä Karjalan Laajoella. Hiljattain on Maittilasta lohkaistu pojalle Riihimäki-niminen tila. Maittilaan kuuluu metsätila Roukkulista, siihen on lisäksi ostettu peltoja vararikkoon joutuneilta taloilta Valtolan Kuivelasta ja Jokilasta. Pellot ovat Ruopan peltoaukealla. Maittilasta on talon väen antaman tiedon mukaan olemassa useita rinnakkaisnimityksiä: maissila, mattila ja marttila. Kartalle merkitty nimi Maitila oli kuitenkin tuntematon. Maittilalla on ollut pelto aivan kunnan rajan tuntumassa Kärrysmäen lounaiskolkassa. Tämän pellon nimenä esiintyy maittla maa, kun halutaa korostaa entistä omistussuhdetta. / Kantatalo, jonka nimeksi peruskartassa on merkitty virheellisesti Maitila. Vuoden 1785 karttaselitelmässä on mainittu talonnimi Maitila (TMKA, Mynämäki 72²).
Rinnakkaisnimet Maissila, Mattila, Marttila, Maitila
Asiakirjanimet 1785 Maitila
Verrattavat nimet
Keruukunta MYNÄMÄKI
Kerääjä ja keruuvuosi Lea Vanamo 1985, Timo Alanen 1992

Nimilippukenttien selite


Yksi Valtolan kylän kantataloista, sijaitsee aivan Mynäjoen rannalla. Se on ollut suvun perintötilana 1700-luvun loppupuolelta alkaen.

Maittilaan on kuulunut yksi torppa, itsenäistynyt Lehtilä Karjalan Laajoella. Hiljattain on Maittilasta lohkaistu pojalle Riihimäki-niminen tila.

Maittilaan kuuluu metsätila Roukkulista, siihen on lisäksi ostettu peltoja vararikkoon joutuneilta taloilta Valtolan Kuivelasta ja Jokilasta. Pellot ovat Ruopan peltoaukealla.

Maittilasta on talon väen antaman tiedon mukaan olemassa useita rinnakkaisnimityksiä: maissila, mattila ja marttila. Kartalle merkitty nimi Maitila oli kuitenkin tuntematon.

Maittilalla on ollut pelto Maittilanmaa aivan kanta-Mynämäen kunnanrajan tuntumassa Kärrysmäen lounaiskolkassa.

Kantatalo, jonka nimeksi peruskartassa on merkitty virheellisesti Maitila.

Vuoden 1785 karttaselitelmässä on mainittu talonnimi Maitila (TMKA, Mynämäki 72²).

Sijainti

Ladataan karttaa...