Eskolan Jannen torppa

Kohteesta WirmoWiki
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Eskolan Jannen torppa on entinen torppa Mietoisten Haijaisten kylässä nykyisen Jaakkolan tilan alueella.

Kommenttiosa

Torppa nykyisellä Jaakkolan tilan alueella. Hävitetty vuosia sitten, mutta rakennuksesta on vielä rauniot jäljellä.

siit eskola jannen torpast‿o viäl jottaŋ krotti jälìl. (< AJ 1917).
  • Eskola: Torppaa ympäröivä metsä on eskola, ja alue sijaitsee Lenkintien varrella. Metsä kuuluu nykyään Juuselan talon alueeseen (1: 10E 1).
  • Eskolanlähde: Eskolassa on ollut luonnonlähde, jota on sanottu nimellä eskolalähre. siin ol siin mä(ès semmosek kelàkeinu ja siäl oikke iltta viätetti. (< AJ 1917). Lähde sijaitsi lähellä Lenkintien ja Kuneistentien yhtymäkohtaa (1: 10E 4).
  • Eskolanketo: Eskolan Jannen torpan edustalla on eskolaŋketò. eskolaŋkeròl ol semmost rüteikko ja see ol valla haappoi täüs. (< AJ 1917).
  • Eskolanloukas: Kedon vieressä oleva pieni peltotilkku on eskolaloukas (1: 10E 3). sanòta et men sin eskolaloukkal. loukas‿o semmone et siit ei pääs oikke mihìŋkkä sem pirèmmällä. (< AJ 1917)

Nimikortit

Kuvatiedosto: snkortti_MietoinenMI70.gif


Nimen norm. asu Eskolan Jannen torppa
Nimen murreasu eskola jannen torppa : torpas
Kunta Mietoinen
Kylä, Kulmakunta, Talo Haijainen
Karttapaikannus 1: 10E 2
Paikan laji Torppa
Kommenttiosa Torppa nykyisellä Jaakkolan tilan alueella. Hävitetty vuosia sitten, mutta rakennuksesta on vielä rauniot jäljellä.siit eskola jannen torpast‿o viäl jottaŋ krotti jälìl. (< AJ 1917). Torppaa ympäröivä metsä on eskola, ja alue sijaitsee Lenkintien varrella. Metsä kuuluu nykyään Juuselan talon alueeseen (1: 10E 1). Eskolassa on ollut luonnonlähde, jota on sanottu nimellä eskolalähre. siin ol siin mä(ès semmosek kelàkeinu ja siäl oikke iltta viätetti. (< AJ 1917). Lähde sijaitsi lähellä Lenkintien ja Kuneistentien yhtymäkohtaa (1: 10E 4). Eskolan Jannen torpan edustalla on eskolaŋketò. eskolaŋkeròl ol semmost rüteikko ja see ol valla haappoi täüs. (< AJ 1917). Kedon vieressä oleva pieni peltotilkku on eskolaloukas (1: 10E 3). sanòta et men sin eskolaloukkal. loukas‿o semmone et siit ei pääs oikke mihìŋkkä sem pirèmmällä. (< AJ 1917)
Rinnakkaisnimet
Asiakirjanimet
Verrattavat nimet Eskola, Eskolanlähde, Eskolanketo, Eskolanloukas
Keruukunta MIETOINEN
Kerääjä ja keruuvuosi Marja Hiltunen 1973

Nimilippukenttien selite


Kuvatiedosto: snkortti_MietoinenMI68.gif
Kuvatiedosto: snkortti_MietoinenMI69.gif