Wirmo-Seura
logo Etusivulle
*A *B  
Tapahtumat
* *  
* *  
* *  
* *  
Rahoittajat-kuvakimara
* *  
* *  
VIERASKYNÄ
Suunnistus 2014
julk. 20.9.2013

Hyvä lukija!

Kulttuurituottajana pidän tärkeänä, että kunnan asukkaat tuntevat asuinseutuansa. Paikkakunnan historiaan voi tutustua lukemalla kirjoja, kuuntelemalla vanhoja tarinoita, käymällä museoissa. Mutta myös katsomalla, käymällä kylillä, turuilla ja toreilla, juttelemalla ihmisten kanssa. Kiireettä ja avomielin. Erilaiset kotiseutua avaavat tapahtumat antavat oivan mahdollisuuden tutustua niin paikkakunnan entispäivään kuin nykyelämäänkin.

Kävin taannoin Uudenkaupungin Pytinkien parissa tapahtumassa. Se oli hieno ja mielenkiintoinen kokemus. Tapahtumaan osallistumalla pääsi tutustumaan sellaisiin paikkoihin, jonne ennen ”ei ollut mitään asiaa”. Toivottavasti sinäkin, tämän jutun lukija, olet osallistunut siihen. Ellet, niin ei hätää. Saamieni tiedon mukaan tätä kyseistä tapahtuma ei ensi vuonna järjestetä, mutta seuraavana vuonna kyllä. Mutta asiaan. Ensi vuonna meillä, Mynämäessä, järjestetään samantapainen tapahtuma. Itse asiassa, jo kolmatta kertaa. Ehkä oletkin siihen jonakin vuonna jo osallistunut.

Meidän tapahtumamme on hieman erilainen. Siinä pääset tutustumaan paikallisiin taiteilijoihin, tutustumaan kotimuseoihin ja muihin mielenkiintoisiin paikkoihin, jotka ovat muuten suljettuna tai yksityisomistuksessa. Voin jo nyt luvata, että jotkut paikat ovat todella ainutlaatuisia ja erittäin mielenkiintoisia, joten voit jo varautua tapahtumaan laittamalla kalenteriin päivämäärän 16- 17.8. 2014.

Tapahtumasta on tulossa kaksipäiväinen. Toisena päivänä eli lauantaina pääsee tutustumaan kunnan pohjoisosiin: Nihdeisiin, Tarvaisiin, Laajoelle, Karjalaan eli paikkoihin jotka sijaitsevat kasitien pohjoispuolella. Sunnuntaina pääsee puolestaan katsomaan Mynämäen ja myös entisen Mietoisten kunnassa sijaitseviin paikkoihin: Tavastilaan, Pyheelle, Korvensuuhun ja muihin. Luvassa on siis kirpputoreja, taidenäyttelyitä, koti- ja kotiseutumuseoita, kirkkojen ja muistomerkkien opastuksia, taloja ja pihoja, seurojen ja yhdistysten taloja. Kävijä pääsee tutustumaan uusiin paikkoihin, ennestään tuntemattomiin kyliin ja myös pitäjään ihmisiin, kaukaisiin ja lähinaapureihin!

Tapahtumaan tulee olemaan osallistumismaksu, viisi euroa. Sama lippu on voimassa koko tapahtuman eli koko viikonlopun ajan. Lipun voi ostaa myös ennakkoon, kirjastosta.

Tapahtumamme nimi on Taidepiha ja kotimuseosuunnistus - avoimien ovien päivä. Ehkä meidänkin olisi kiva saada tapahtumalle omaperäinen, mynämäkeläisen nimi. Toivonkin, että tulevaa tapahtumaa odotellessaan kerrot ajatuksesi nimestä, millainen se voisi olla? Sen pitää olla lyhyt, mieluummin murteellinen ja liittyä Mynämäkeen. Kaikkien nimikilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan kirjapalkinto vuoden 2014 tapahtuman yhteydessä. Nimiehdotuksia otetaan mielellään vastaan kirjastossa, kirjaston aukioloaikoina.

P.S. Jos olet taiteilija, käsityöntekijä, keräilijä, omistat ihanan puutarhaan tai jotain muuta ja haluat avata ovet mynämäkeläisille, ota ihmeessä yhteyttä puhelimitse 02 437 6616 tai sähköpostitse viktoria.kulmala(at)mynamaki.fi tai tule juttelemaan kirjastoon.

* *  
www-sivun toteutus: Sivutuuli Ky