Wirmo-Seura
logo Etusivulle
*A *B  
Tapahtumat
* *  
* *  
* *  
* *  
Rahoittajat-kuvakimara
* *  
* *  
VIERASKYNÄ
Astu sisälle Joulun tarinaan
julk. 8.12.2020

Ja jälleen kerran joulu saapuu meille. Nyt loista, hento liekki kirkkaana. Tuo, seimen Lapsi, lohtu särkyneille. On lähellämme valon maailma.”

Näin lauletaan Anna-Mari Kaskisen sanoittamassa joululaulussa. Kuka on tuo laulussa mainittu seimen Lapsi?

Jouluseimi eli seimiasetelma on jouluevankeliumin hahmoista rakennettu asetelma, jossa seimen äärellä Jeesus-lapsen ympärillä on Joosef ja Maria, paimenia, itämaan tietäjiä ja tallin eläimiä. Asetelmassa voi olla myös enkeleitä, itämaan tietäjien kameleita ja muita hahmoja.

Seimiasetelma on kutsu astua sisälle Joulun tarinaan.

Vanhimpia seimiä Suomessa on arkkipiispa Lauri Ingmanin isän vuonna 1869 teettämä seimi. Ensimmäiset Suomeen tuodut seimet ovat peräisin Saksasta. Luterilaisiin kirkkoihimme seimi on löytänyt tiensä 1980-luvulla. Varhaisimpia jouluseimiä on Turun Tuomiokirkon seimi vuodesta 1979 lähtien.

Joissakin kodeissa on perinteenä, että seimen rakentaminen aloitetaan adventtisunnuntaina ja hahmoja lisäämällä seurataan joulun tapahtumia loppiaiseen saakka.

Tänä jouluna Mynämäen seurakunta haastaa kaikkia mynämäkeläisiä osallistumaan seimihaasteeseen: Rakenna ja somista oma jouluseimesi kaikkien mynämäkeläisten iloksi. Katso tarkemmat tiedot seimihaasteesta seurakunnan kotisivuilta www.mynamaenseurakunta.fi

Tänäkin jouluna meitä kutsutaan seimen äärelle. Siellä me voimme kohdata seimen Lapsen, tuon kauan luvatun Vapahtajan ja saamme yhtyä enkeleiden iloon ja ylistykseen: - Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa.

Siunattua Vapahtajamme syntymäjuhlaa!

* *  
www-sivun toteutus: Sivutuuli Ky